هر چند كه خود اين طب ايراني دو بخش طب افواهي و طب سنتي دارد كه بخش اول يعني طب افواهي ، مجموعه آداب و رسوم بهداشتي و درماني مردم عامي كوچه و بازار و اطلاعات طبي سينه به سينه منتقل شده در ميان نسلها را شامل شده است. بخش دوم يعني طب سنتي نظرات و آرا، حكما است كه بر مباني استوار علمي و تجربي بنا نهاده شده و در كتب و دستنوشته هاي آنان ذكر شده است و داراي مرجع و منبع مستند مي باشد ادامه
حجامت یک روش درمانی آزموده شده است که بر اساس قدیمی ترین سند موجود از ۳۳۰۰ سال قبل از میلاد مسیح در مقدونیه انجام می شده است. بعدها از مقدونیه به یونان باستان رخنه کرد به گونه ای که در آن زمان ملاک شاخص بودن یک پزشک ، مهارت حجامت کردن و داشتن ابزار آن بوده است .
با ظهور اسلام، حجامت مورد تأیید و تاکید فراوان پیامبر اسلام (ص) و امامان معصوم (علیهم السلام) قرار گرفت. (بیش از ۶۰۰ روایت در مورد حجامت جمع آوری شده است.)
در ایران هم حجامت جایگاه ویژه ای در فرهنگ مردم داشته و جزیی از اعتقادات مردم بوده است. به گونه ای که حکمای بزرگی همچون ابو علی سینا در کتاب قانون و زکریای رازی و حکیم جرجانی در کتاب ذخیره خوارزمشاهی حجامت را از ارکان درمان محسوب نموده و تقریباً برای درمان تمام بیماریها حجامت و بادکش را تجویز نموده اند .
حجامت هیچ آسیبی به بافتهای بدن وارد نمی نماید و بصورت ریشه ای بیماری مورد نظر را کنترل و درمان مینماید. همچنین روی سایر بیماریهای فرد نیز تأثیر مثبت داشته
و فواید جانبی دارد. ادامه مطلب
طبق حدیث امام صادق(ع) هفتم حزیران و چهاردهم حزیران ایام خوب حجامت محسوب میشوند
که در سال 1393 مصادف شده است با 29 خرداد و 5 تیر ماه